






Polar: The North Face Radium High-LoftPolartec’ in ısı tutma kabiliyeti en yüksek olan kumaşı Thermal Pro® High Loft kullanılarak üretilmiş. Kollarda uzun tüylü liflerin iz yerlerinden biraz hava alıyor. ama ısı tutma özelliği iyi. Teknik Ceket altına orta katman olarak giydiğim için soluma gibi bir özelliği var. Tüylü yapısı dikkat çekiyor, sadece polarla dolaştığımda pofuduk oyuncak ayı gibi görünüyorum gören sevmek istiyor.

Pantolon: The North Face M Trekker ConvertiblePaçaların katlanarak boy ölçüsünün kolayca ayarlanması, diz tarafındaki fermuarlar açılarak şort haline getirilebilmesi harika özellikler! Bu özellikler kolay kolay bulunmuyor artık. Çok kez tırmanış sonrası dizlerden pantolonu açıp şort yaptım ve denize, göle girdim bu şekilde. UPF Morötesi (UV) ışınımı koruması ve nemin daha hızlı buharlaşmasını sağlayan Quickdry özelliği çok iyi. Hakkını misli ile veren bir pantolon oldu benim için. Aynı pantolondan 2 tane aldım, 5-10 tane daha alsam mı diye düşünüyorum evladiyelik.

Ekspres Set: Black Diamond Posiwire Bir sette 6 tane oluyor. 2 set alıp 12 tane ve üzeri ekspress bulundurmak ideal, yanınızda en az 10 tane ekspress olmasında fayda var.

5 Mevsim Kış Çadırı: Husky Felen 3-4 Ürün özelliklerine 3-4 kişilik yerine 3 oda 1 salon yazılsa sırıtmaz! Geniş iç hacim ve yüksek tavanı var. Tabii dezavantajı 5.5 kiloluk ağırlığı. Neyse ki iki kişiye bölüştürülebilir. 3 kiloluk çadırı bir kişi, 2 küsur kiloluk çubukları çadır arkadaşınız taşır, ben öyle yapıyorum şahsen. Bu camiada çoğu kişinin duyduğu bir söz vardır o da şu: “Katır gibi taşırım, kral gibi yaşarım” 🙂

Kamp Çantası: Deuter Air Contact ProErkekler için en az 70 litre almakta fayda var. Şahsen bana daha çok litre ihtiyaç oluyor.

Yürüyüş Çantası: Deuter Speed liteÇanta toplam boş ağırlığı sadece 500gr çok iyi. Yanlarındaki tokalara iyi kötü baton, kazma bağlanabiliyor, zirve çantası olarak da kullandığım oldu.

Transfer Çantası: The North Face Duffle BagSmall ve Large modelini kullanıyorum. Small modeli 52×32,5×32,5 cm ölçülerinde ve 50 litre hacimli. Dağcılık dışındaki haftasonu uçaklı gezilerimde sık kullanıyorum. Çok dolu olmadığı zaman hacmi azaltılabiliyor. Kabine almayan uçak firması olmadı hiç. Dağcılık harici normal uçuşlarımda da seyahat çantasu olarak kullanıyorum. Balistik naylon denen yırtılması, eskimesi zor bir üründen imal edilmiş. Katlandığında az yer kaplıyor. Kırılacak toka, teker, tutamak vs. olmadığı için yine tam bir evladiyelik ürün. Kargocuların fırlattığı gibi yüzlerce kez çantayı fırlatsan birşey olmaz. Severek kullanıyorum. Tam bir evladiyelik ürün demişmiydim.

Tur Kayağı Çantası North Face Patrol 34 Kayak turlarım için kullandığım çanta. Yanda North Face transfer çantasını o kadar övdüm ama bu ürün hayal kırıklığı yarattı bende. Toka dişi kırıldı, çanta alt taraftan dikişi attı, malzeme kalitesi düşük bir ürün denk geldi bana ne yazık ki.

Kafa Feneri 1: Led Lenser H14R.2 Alman yapmış, evladiyelik ürün. Teknik değerler vermeye gerek yok kamyon farı gibi mübarek! Kendi pili var ama aynı kap içine 4 adet kalem pil de konularak kullanılabiliyor.

Kafa Feneri 2: Petzl Tikka Kafa Feneri E93Kendini ve bir de çadırda yemek yerken eh işte ağzımı aydınlatabiliyor, görebiliyorum. Çadırda otururken kullanıyorum daha çok.

Balaklava 2: Friendly Swede Özellikle kayak için iyi konfor sağlıyor. Dağcılık için Arctic modelini de alacağım fırsat olursa. İsveçliler yapmış.

Kaz Tüyü Uyku Tulumu: Marmot Pinnacle 800-fill kaz tüyü tulum 1.13 kg ağırlığında (638 g kaz tüyü var). Comfort -5.4 C , Lower Limit -12.2 C, Extreme -31.5 C değerleri var. Ağırlığı çok iyi. Sıcaklık dereceleri idare eder. 1 kilo hafiflik dağda o kadar fark yaratıyor ki…Artık bu model kalmadı başka modeller satılıyor. Kirletmeden yıkamadan özenli kullanılırsa evladiyelik bir ürün.

Uyku tulumu iç çarşaf Quechua Silk Liner Decathlon’dan aldığım bu ürün sadece 110 gr ağırlığında ve hijyen amaçlı düşünerek aldım. Akşam karanlığında çadıra girersem uyku tulumu içine ayakkabı dahil hiçbirşey çıkarmadan çabucak girip, hatta ertesi güne kadar ayakkabımı çıkarmadan çadırda dinlenirim diye düşünmüştüm. Ancak pratikte düşündüğüm şekilde uygulama yapamadım. Islak bir şekilde uyku tulumu içine girmek pek dinlendirmiyor. Yedek kıyafet değiştirme imkanı varsa, değiştiriyorum dolayısıyla bu ürüne de pek gerek kalmıyor.

Güneş Gözlüğü: Julbo Instinct Değişken ışıklı ortamlarda ortamın ışığına hızla uyum göstererek gerekli ışık geçirgenliğini sağlıyor. Bu sayede bulutlu, sisli ya da güneşli ortamlar için tek bir gözlük yeterli oluyor.

Google: Julbo ErisTırmanışlarda büyük konfor. Ancak Cat 3 modeli ışığı çok kırdığı için kayak yaparken benim için karanlık bir görüşe neden oluyor. Kayak yaparken kullanamıyorum daha düşük bir kategori tercih etmek gerekir.

Krampon: Grivel G22 Adım garavel bul beni. Giymesi çin işkencesi gibi zor kramponlardan sonra kolaylığı büyük konfor.

Baton: Black Diamond Trail Shock Compact Küçük yapısı taşıma sırasında konfor sağlıyor. Muadillerine göre biraz pahalı. En çok ve çabuk yıpranan malzemelerden biri olan bir malzemeye bu kadar bütçe ayırmak ne kadar mantıklı arada kalmış durumdayım. Nasıl olsa çabuk yıpranıp yenisine ihtiyaç olacak diyip ucuz ve idare eder bir model tercih edilebilir, bilemedim.

Solar Enerji: Powermonkey Extreme Pek verimli kullanamadım bu ürünü. Çok uzun süreli elektrikten uzak kalınan durumlarda belki işe yarayabilir. Öbür türlü bataryasını doldurması uzun sürüyor. Harici bataryalar zaten benim yaptığım kısa süreli faaliyetler sırasında ihtiyacımı karşılıyor.

Mat: Therm-a-Rest NeoAir XTherm Yüksek irtifa için uygun şişirilebilir mat. Havasını boşaltıp katlayınca az yer kaplıyor. Isı yalıtımı çok iyi. Kafa kamplarında bu ürünü ziyan etmemek gerekir. Orada normal katlanır bir mat hatta asker matı daha uygun ve kullanışlı. Bu ürün kış dağcılığı ve yüksek irtifa için uygun…Tek olumsuz yanı dağda şişirmek için sağlam ciğerle üflemek gerekiyor epey baş döndürücü bir deneyim